S Klobasicom u EU

MEĐUNARODNI SAJAM “S KLOBASICOM U EU 2019.”


Poštovani,

s ponosom ćemo Vam predstaviti Međunarodni sajam kobasica  „S KLOBASICOM U EU 2019.“ koja će se po SEDMI PUTA održati u Sv. Petru u Šumi od 22. do 24. ožujka 2019. godine.

S zadovoljstvom Vas moramo izvijestiti da je Međunarodni sajam “S KLOBASICOM U EU” nakon što je 2017. godine nagrađen Zlatnom poveljom „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ u proteklom razdoblju promoviran diljem srednje Europe, a za narednu godinu pripremili smo još bolje pozicioniranje i promociju sajma tijekom turističke sezone kroz ljetni koncept- noćnoga kobasičarskog sajma.

Naš sajam je zamišljen kao događaj koji na poseban način potiče proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom „gradu od kobasica“.

Za vrijeme sajma održavanju se razni događaji, izbori vitezova, nagradne igre, bogat glazbeni i sportski program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, a tijekom sajma održati će se šesto svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. Na sajmenim punktovima zorno će se prezentirati tradiciju na najbolji mogući način. U sklopu manifestacije komisija sastavljena od članova Udruge senzornih analitičara ocjenjivati će  kobasice u više kategorija pri čemu će se izabrati nacionalni i međunarodni šampioni u pet kategorija.

Glavni organizator manifestacije je  Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, Ministarstava, Istarske županije, Udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

Naša želja je da u budućim vremenima  potaknemo na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim proizvodima, a 2019. godine sajam će dobiti i ljetno noćno izdanje koncem kolovoza pod nazivom "Okusi Hrvatskog sela", a s ciljem da Sv. Petar u Šumi i manifestacija postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Organizator očekuje da će Međunarodni sajam „S Klobasicom u EU“ posjetiti  više od deset tisuća  ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

Zbog promjene koncepta sajma i dodatne specijalizacije da se na sajmu prezentiraju najbolji tradicionalni kobasičarski proizvođači pozivamo Vas da već sada rezervirate svoje mjesto u sajmenoj dvorani i šatorima sajma.

Vidimo se u Sv. Petru u Šumi!

Sa  poštovanjem,                                                           

                                                                                                                              Načelnik  dr.sc. Mario Bratulić