Aktualnosti

JAVNA TRIBINA O GOSPODARENJU OTPADOM

Javna tribina o gospodarenju otpadom i novim načinima zbrinjavanja otpada u organizaciji Usluge Pazin i općine Sv. Petar u Šumi održat će se u četvrtak 03. svibnja s početkom u 19:30 u dvorani Čitaonice.

PETAR BRATULIĆ VICEPRVAK HRVATSKE NA 10000 METARA

Mladi supetarski atletičar Petar Bratulić jučer je osvojio srebrnu medalju na Prvenstvu Hrvatske na 10000m na stazi koje je održano u Zadru. Rezultat je novi osobni rekord 31:01,00, što je dobra uvertira u početak ljetne atletske sezone koja će ove godine obilovat s puno velikih natjecanja.

ZAVRŠEN VODOVODNI OGRANAK SLAVČIĆI

Asfaltiranjem oštećenja na nerazvrstanoj cesti jučer su završeni radovi na vodovodnom ogranku Slavčići. Trasa novog vodovodnog ogranka duga je 208 m i povezuje glavni vod u selu Slavčići s kompleksom „Stara farma“. Novopostavljene cijevi su promjera 150 mm, a vrijednost radova je oko 260.000 kn.

Pozivamo Vas na predstavljanje prvog LAG natječaja za provedbu mjere 1.1.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava (Program ruralnog razvoja 6.3.1.) temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a “Središnja Istra” 2014-2020., koje će se održati u Sv. Petru u Šumi u Hrvatskoj čitaonici u utorak 17. travnja s početkom u 17 sati. Predstavljanje natječaja održati će zaposlenici LAG-a „Središnja Istra“.

SANACIJA STOLJETNE LADONJE NA GROBLJU

Jučer je sanirana jedna od najstarijih istarskih ladonja, stara gotovo 150 godina, koja se nalazi ispred crkve sv. Roka na supetarskom groblju. Crkva sv. Roka ima najveći krov prekriven kamenim škriljama-pločama u Istri i šire.

ČESTITKA NAČELNIKA U POVODU BLAGDANA USKRSA

Drage Supetarke i Supetarci, blagoslovljen i sretan vam Uskrs, blagdan vjere, nade, ljubavi i životne radosti! Neka nam svjetlo Isusova uskrsnuća bude vodilja u svakodnevnom životu, neizmjernom prijateljstvu, solidarnosti i dobročinstvima prema bližnjima. Isusovo uskrsnuće je poziv svim kršćanima i ljudima dobre volje da pročišćeni ljubavlju, radeći za boljitak naših bližnjih činimo da naše društvo postane bolje, sretnije i sigurnije u zajedništvu naših obitelji. Vaš načelnik, dr.sc. Mario Bratulić

Službene objave

Naša općina

Statistike i obilježja

Info

 • Država

  Republika Hrvatska

 • Regija

  Istra

 • Županija

  Istarska

 • Površina

  15 km2

 • Stanovništvo

  1.065

 • Koordinate

  45°10′48″N 13°52′01″E

 • Poštanski broj

  52404

Video vodič